Verkkouutiset

Jussi Halla-ahon Ranska-vertailu: PS:n 2012 presidenttiehdokas sai 9,4 prosenttia äänistä

Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas ihmettelee ironisesti, sanoivatko suomalaiset 2012 presidentinvaaleissa 'ei' vihreydelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho kirjoittaa Ranskan presidentinvaaleista Facebookissa.

Hän ei kommenttinsa mukaan jaksa sen kummemmin ottaa kantaa yllätyksettömään tulokseen, mutta toteaa jonkun esittäneen aika hyvän kysymyksen ”liittyen median ja muunkin paremman väen reaktioihin”:

– Kun (Marine) Le Pen hävisi lukemin 66,1-33,9, ranskalaiset kuulemma sanoivat selkeän ”ein” rasismille, euroskeptisyydelle ja muulle sellaiselle.

– Kun Pekka Haavisto vuoden 2012 vaaleissa hävisi lukemin 62,6-37,4, sanoivatko suomalaiset silloin selkeän ”ein” vihreydelle, homoudelle vai mille?, Jussi Halla-aho kysyy.

Halla-aho kirjoittaa ulkoministeri Timo Soinin todenneen Ranskasta, että tämän parempaa tulosta ei yhden asian liike voi saada ja lisänneen, etteivät perussuomalaiset ole yhden asian liike.

– Tähän on kyllä pakko huomauttaa, että Le Pen sai vaalien ensimmäisellä kierroksella 21,3 prosenttia äänistä, kun taas perussuomalaisten ehdokas sai vuoden 2012 vaalien ensimmäisellä kierroksella 9,4 prosenttia äänistä, Halla-aho toteaa.

Tuo ehdokas oli Timo Soini.

– Jos äänimäärät riippuvat asioiden määrästä, ja jos Kansallinen rintama on yhden asian liike mutta perussuomalaiset eivät, näyttää siltä, että yhdellä asialla saa kaksi kertaa enemmän kannatusta kuin useammalla asialla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)