Verkkouutiset

Jussi Halla-ahon maahanmuuttolausunto ihmetyttää – ”erittäin kummallinen väite”

Ruotsin maahanmuuttovirastossa ihmetellään perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon väitteitä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jussi Halla-aho kommentoi viime viikon torstaina facebookissa arvioita, joiden mukaan Suomeen olisi tulossa tämän vuoden aikana yhteensä 15 000 turvapaikanhakijaa. Päivitystä on jaettu ahkerasti sosiaalisessa mediassa.

”Suuri osa turvapaikanhakijoista tulee Suomeen Ruotsin kautta, epäilemättä Ruotsin viranomaisten kehottamana ja ehkä jopa kustannuksella. Dublin-sääntöjen perusteella Suomen ei pitäisi edes käsitellä näiden ihmisten hakemuksia, mutta hallitus näyttää olevan eri mieltä”, Halla-aho kirjoitti.

Halla-aho totesi, ettei Suomella ole mitään solidaarisuusvelvoitetta Ruotsia kohtaan.

”Sen sijaan meillä on solidaarisuusvelvoite omia kansalaisiamme ja tämän maan tulevaisuutta kohtaan”, hän kirjoitti.

Ruotsin radion suomenkielinen Sisuradio on selvittänyt Halla-ahon Ruotsista esittämiä väitteitä tässä jutussaan. Sisuradion mukaan Halla-aho ei suostunut haastatteluun, mutta vastasi toimittajille sähköpostitse.

”On vaikea pitää puhtaana sattumana sitä, että juuri silloin, kun Ruotsin vastaanottojärjestelmä on helisemässä tulijamäärien kanssa, ja kun Ruotsi on toistuvasti vaatinut muita Euroopan maita kantamaan suuremman ’vastuun’, Ruotsiin tulleet henkilöt päättäisivät omatoimisesti jatkaa matkaa Suomeen”, Halla-aho kirjoitti Sisuradiolle.

Sisuradio kysyi asiasta myös Ruotsin maahanmuuttoviraston lehdistöpäällikkö Fredrik Bengtssonilta. Hän sanoo Halla-ahon väitteen olevan ”erittäin kummallinen sekä täysin virheellinen”.

”Se, että Suomeen tulee tällä hetkellä enemmän turvapaikanhakijoita kuin aikaisemmin liittyy yksinomaan yleiseen pakolaistilanteeseen maailmassa”, Bengtsson arvioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)