Verkkouutiset

Teuvo Hakkarainen: Ruotsin opiskeluun käytetyn ajan voisi käyttää venäjän opiskeluun

Perussuomalaisten kansanedustajien mielestä venäjän opiskelu on ruotsia hyödyllisempää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaiset osallistuivat ahkerasti torstai-iltaiseen eduskunnan täysistunnon keskusteluun kansalaisaloitteesta, jossa halutaan ruotsin kieli valinnaiseksi oppiaineeksi kaikilla kouluasteilla. Asiasta äänestetään perjantaina.

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) kysyi ”missä työssä oikeasti tarvitaan ruotsia”.

– Tarve perustuu johonkin mielikuvitusmaailmaan, jonka kielipolitiikka on luonut. Liikemaailmassa ruotsalaisten yhteistyökumppanien kanssa käydyt keskustelut ovat useimmiten englanniksi, Teuvo Hakkarainen sanoi.

– Ruotsin opiskeluun käytetyn ajan voisi käyttää hyödyllisemmän kielen kuten venäjän, saksan tai espanjan ja niin edelleen opiskeluun.

Venäjän kielen opiskelun tärkeydestä puhui myös Pirkko Ruohonen-Lerner (ps.).

– Myös venäjän kieli on hyvin tärkeätä palvelualoilla, sillä ainakin aikaisemmin Itä-Suomessa mutta myös Porvoossa on liikkunut hyvin paljon venäläisiä turisteja. Tiedän jopa sellaisia Viron kansalaisia, jotka ovat opiskelleet omassa kotimaassaan pakkovenäjää, ja nyt he ovat hyödyntäneet sitä työelämässä: kun ovat työskennelleet palvelualan yrityksissä, niin ovat sitten osanneet tätä venäjää hyödyntää, Ruohonen-Lerner sanoi.

Perussuomalaisten Osmo Kokko oli samaa mieltä.

– Itse tulen Itä-Suomesta, ja kyllä minä näkisin mielelläni, että siellä olisi mahdollisuutta ennen kaikkea rajan pinnassa opiskella juuri venäjää, koska se on meille erittäin tärkeää, Kokko sanoi.

– Joka ikinen työvuoro olisin tarvinnut venäjän kielen tai viron kielen taitoa, mutta ei sitä Poliisikoulussa opetettu, kun ei ollut varaa siihen, ja silti siellä oli ruotsinkielisiä kursseja tekemässä poliisimiehiä ruotsinkielisille alueille ja näin. Kyllähän se vähän kieltämättä korpeaa, poliisitaustainen Ismo Soukola (ps.) sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)