Verkkouutiset

Kokoomuksen Antti Häkkänen: Valinnanvapaus ajoi SDP:n ideologiseen umpisolmuun

Kansanedustajan mukaan kansalle on jäänyt epäselväksi, millaista valinnanvapausmallia SDP kannattaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Häkkänen ihmettelee SDP:n sote-linjauksia. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne asettui viime viikolla SDP:n puoluevaltuustolle pitämässään puheessaan tukemaan valinnanvapautta ja kannattamaan yksityisten yritysten osallistumista palveluntuotantoon. Häkkäsen mielestä linjaus ajoi SDP:n entistä pahempaan ideologiseen umpisolmuun.

”Ensin SDP sanoi, että yrityksiä ei pidä ottaa mukaan verovaroin tuotettuihin palveluihin, ja nyt kelkka käännetään täydellisesti. SDP:n omienkin kannattajien positiivinen suhtautuminen valinnanvapauteen on pakottanut puoluetta muutamaan linjaansa”, Häkkänen sanoo tiedotteessaan.

Kun lakiluonnos valinnanvapaudesta julkaistiin, SDP ilmoitti kannattavansa palveluseteleitä, mutta vastustavan valinnanvapautta. Häkkäsen mukaan valinnanvapaus toimii samoin periaattein kuin palveluseteli, mutta ilman erillistä seteliä ja turhaa byrokratiaa.

”Nyt SDP on muuttanut linjaansa ja ilmoittanut kannattavansa valinnanvapautta, mutta kansalle on jäänyt epäselväksi, millaista valinnanvapausmallia SDP kannattaa ja voiko sitä ylipäätään edes kutsua vapaata valintaa edistäväksi malliksi.”

Rinne sanoi puheessaan SDP:n haluavan, että julkinen sektori – siis demokraattisesti valitut päättäjät – voivat kaikissa tilanteissa päättää, tuottaako palvelut julkinen, yksityinen vai kolmannen sektorin toimija.

Rinteeltä on jäänyt Häkkäsen mukaan huomaamatta valinnanvapauden ydinlogiikka.

”Eihän se ole vapautta valita, jos julkinen sektori ensisijaisesti valitsee asiakkaan palveluntuottajan. Koko malli perustuu ajatukselle, että jokaisella suomalaisella on mahdollisuus itse valita palvelunsa virkamiesten ja poliitikkojen sijaan”, Häkkänen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)