Verkkouutiset

Kokoomuksen Häkkänen: Kaikkien päätösten kohdalla arvio vaikutuksista kotikunnan työllisyyteen

Kansanedustajan mukaan paikallispäättäjien rooli yrittäjäystävällisen toimintaympäristön luomisessa korostuu tulevaisuudessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Antti Häkkäsen (kok.) mukaan paikallistason elinkeino- ja työllisyyspolitiikka vaatii jatkossa vahvempaa panostusta ja uusia työkaluja.

Häkkäsen mukaan Suomen yritys- ja työpaikkarakenne muuttuu yhä enemmän pienten ja keskisuurten yritysten vetämiksi, mikä edellyttää nykyistä enemmän huomiota paikallistasolla.

– Kaikkien päätösten kohdalla tulisi arvioida toimenpiteiden vaikutukset kotikunnan työllisyyteen ja yrityksiin, Antti Häkkänen sanoo tiedotteessaan.

Häkkäsen mukaan lainsäädännössä tulee kautta linjan antaa lisää toimintavapautta paikallistasolle ja huomioida pienyritykset paremmin. Yhtenä tärkeimmistä uudistuksista hän näkee paikallisen sopimisen lisäämisen. Kattotasolla tehtävät sopimukset eivät Häkkäsen mukaan ota huomioon paikallistasolla toimivien yritysten tarpeita ja toiveita. Tämä johtaa tarpeettomiin jäykkyyksiin ja työttömyyden kasvuun.

– Työllisyyden parantaminen edellyttää myös yhä enemmän paikallista sopimista työehdoista. Suomessa on kasvava joukko pk-yrityksiä, joiden toimiala on muuttuva ja tuulinen. Tämä edellyttää joustavaa ja työpaikan tasolla tapahtuvaa sopimista työskentelystä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)