Verkkouutiset

Entinen kokoomusministeri politiikan johtajavalinnoista: Kansalaisten pitää tietää, mitä he saavat

Kari Häkämiehen mielestä pormestarimalli on epäselvä, koska pormestari ei ole selkeästi virkamies tai poliitikko.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Varsinais-Suomen maakuntajohtaja ja entinen kokoomuksen ministeri Kari Häkämies kirjoittaa Verkkouutisten blogissa, että politiikassa vallalla ollut ”senioriteetti-periaate” ei näytä vaikuttavan enää johtajavalintoihin.

Nykyhallituksen ministereistä Anne Berner, Kai Mykkänen ja vastavalittu Antti Häkkänen ovat ensimmäisen kauden kansanedustajia.

”Heidän ammattitaitoaan ja osaamistaan ei silti voi mitenkään kiistää, ehdottomia osaajia koko joukko”, Häkämies sanoo.

Ministerin on hänen mukaansa syytä jättää käytännön johtajuus kansliapäällikölle ja keskittyä hoitamaan itse politiikan substanssi. Sen sijaan kunnissa leviävä pormestarimalli on Häkämiehen mielestä epäselvä.

”Pormestari-malli eroaa ministeriydestä ja kunnan perinteisestä luottamushenkilöjärjestelmästä siinä, että on hieman epäselvää, onko pormestari tai apulaispormestari virkamies vai poliitikko. Monet sanovat, että hän on molempia. Aivan, mutta mitä sellainen näkemys tarkoittaa?” Häkämies kysyy.

Hän kannattaa itse kaupunginjohtajamallia, koska järjestelmän tulisi olla sellainen, jossa kuntalaiset tietävät, mitä saavat.

”Vaativin kriteeri ominaisuuksissa on johtajuus. Voiko ison kaupungin pormestariksi tai apulaispormestariksi tulla joku, jolla ei ole aikaisempaa johtamiskokemusta? Minusta ei, mutta niin vain on käynyt ja näköjään tulee myös tulevaisuudessa käymään”, Häkämies sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)