Verkkouutiset

Haglund IS:ssa: Venäjän vierailun sotaharjoitus olisi ollut ansa

Vierailu sotaharjoituksissa olisi antanut maailmalle väärän viestin Suomen leiristä, toteaa puolustusministeri maaliskuussa perutusta Venäjän-vierailusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) sanoo Ilta-Sanomille Venäjän yrittäneen ”virittää ansaa” hänen maaliskuisen vierailunsa yhteyteen. Haglund perui vierailun viime hetkillä.

”Ensinnäkin minulla piti olla vierailu Moskovaan ja vierailu siirtyikin Pietarin tietämille. Tämän jälkeen ilmoitettiin, että alueella on jokin sotaharjoitus, mutta mitään täsmällisempää tietoa ei annettu”, Haglund toteaa.

”Viimeistään siinä vaiheessa varoituskellot alkoivat soida ja ymmärrettiin, että meille yritettiin virittää ansaa, kun alkoi paljastua, mikä Venäjän osuus Krimin tapahtumissa oli. Heillä oli iso voimannäyttö sotaharjoituksen muodossa meneillään ja minut olisi vedetty siihen mukaan. Tietenkin paikalla olisi paljon propagandalehdistöä ja kuvaajia”.

Julkisuudessa kerrottiin, ettei vierailua haluttu järjestää, jottei sitä olisi tulkittu tueksi Venäjän samanaikaisille toimille Ukrainassa.

Haglund kertoo katsoneensa myöhemmin kuvia, jotka on otettu peruuntuneen matkan aikana järjestetyistä sotaharjoituksista.

”Niissä (presidentti Vladimir) Putin ja (puolustusministeri Sergei) Shoigu propagandistisesti tarkistavat joukkoja. Siitä olisi syntynyt kuva, että Suomi on ihan väärässä joukossa ja leirissä”, hän toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)