Verkkouutiset

Ministeri Haglund: Suomen puolustuskyky on parempi kuin monen naapurimaan

Puolustusministerin mukaan Suomi selviäisi monia naapurimaitaan kauemmin kriisissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Carl Haglundilta (r.) tentattiin perjantaina eduskunnassa budjetin lähetekeskustelussa muun muassa Suomen varautumista kyber- tai hybridisotaan.

Kansanedustaja Kimmo Sasi (kok.) siteerasi väitteitä, joiden mukaan Venäjän presidentti olisi sanonut Ukrainan presidentille, että Venäjä voi valloittaa Kiovan, Varsovan, Vilnan, Riikan ja Tallinnan kahdessa päivässä.

Sasi kysyi, onko arvio oikea ja totesi Ruotsin komentajan mukaan heidän kykenevän puolustautumaan seitsemän päivää. Kansanedustaja tiedusteli ”mikä on Helsingin kestokyky tänä päivänä, kuinka pitkään me selviydymme”.

Carl Haglund totesi hybridisodasta ja ”pienistä vihreistä miehistä”, että Ukrainan kriisin haaste on juuri se, ettei sotaa käydä perinteisin pelisäännöin.

– Kyllä tähän on pakko varautua. Nähdäkseni tämä on asia, joka muun muassa maanpuolustuskorkeakoulun opetuksessa on esillä ja varmasti vielä enemmän tulevaisuudessa, puolustusministeri Haglund sanoi.

Kimmo Sasin kysymyksen Haglund vastasi olevan ”hypoteettinen”.

– Siihen ei tietenkään ole mitään varmaa vastausta, kun emme kriisin laajuudesta tai luonteesta tiedä mitään. Mutta meidän puolustuskykymme on kyllä huomattavan paljon paremmassa uskossa kuin monen naapurimaan – ottamatta kantaa naapurimaihin, Carl Haglund sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)