Verkkouutiset

Gustav Hägglund IS:lle: Suomi saa sotatilanteessa liikkeelle enemmän kuin Saksa

Entinen puolustusvoimien komentaja kenraali Gustav Hägglund tyrmää Venäjällä esitetyt tulkinnat tasavallan presidentti Sauli Niinistön puheesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Gustav Hägglund sanoo Ilta-Sanomille Sauli Niinistön puheen venäläistulkintojen olevan ”täyttä roskaa”.

Niinistö otti tiistain suurlähettiläspäivillä pitämässään puheessa kantaa Suomen mahdolliseen rooliin Baltian puolustuksessa. Niinistön mukaan Suomi ei voi antaa muille maille ”sellaisia sotilaallisia turvatakuita, joita sillä itselläänkään ei ole”.

Lausunto sai esimerkiksi Liettuan puolustusministerin Juozas Olekaksen toteamaan, ettei sillä tai muillakaan Nato-mailla ole puolestaan velvollisuutta puolustaa Suomea.

Ilta-Sanomien mukaan Niinistön puhetta on tulkittu Venäjän mediassa niin, että presidentti olisi tunnustanut, ettei Suomi pysty puolustamaan sen paremmin itseään kuin Baltian maitakaan.

”Meillä on otettu tosissaan, että puolustetaan itse maata, kun muut maat ovat suunnilleen ulkoistaneet puolustuksen Amerikalle, josta ovat riippuvaisia”, Hägglund toteaa.

Hänen mielestään Suomen puolustuskyky on parempi kuin yhdelläkään Euroopan maalla. Hägglund sanookin Suomen asevoimien sodanajan vahvuuden olevan suurempi kuin esimerkiksi Saksalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)