Verkkouutiset

Keskusta kovisteli uutta ministeriä, sai vastauksen: ”vihdoinkin olette hereillä”

Tuore ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen sai eduskunnassa kyselyryöpyn jätevesiasetuksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Useat keskustalaiset ja perussuomalaiset kysyivät eduskunnan kyselytunnilla jätevesiasetuksen kumoamisesta.

Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) vastaili, että pohjavesien suojelu on tietysti yhteinen asia.

– Mutta siitä voimme varmaan olla aika monikin tässä salissa yhtä mieltä, että edellisiltä hallituksilta perinnöksi jäänyt haja-asutusalueiden jätevesiasetus – ja se alkuperäinen versio erityisesti – oli maalaisjärjen vastainen, Sanni Grahn-Laasonen vastasi.

Hänen mukaansa ollaan ”tilanteessa, jossa katsotaan mitä on tehtävissä ja pelastettavissa”. Moni suomalainen on jo tehnyt kyseiset investoinnit.

– Käymme läpi nykytilaa ja sen jälkeen teemme johtopäätöksiä, mitä asiassa on tehtävissä, Grahn-Laasonen lupasi nopeaa päätöstä.

– Tämä on perintöä edellisiltä hallituksilta ja oikeusturvakysymykset on otettava huomioon. Päämäärä on ollut hyvä, keinot eivät ehkä niinkään.

Käärmettä pyssyyn

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kertoi puolueensa ratkaisuehdotuksesta koskien asiasta vallitsevaa tietämättömyyttä.

Sipilä kertoi kaukana pohjavesialueesta asuvasta perheestä, jolla on sakokaivo ja maaperäimeytys. Hän kysyi, voiko hän vastata perheelle, että se riittää.

– Olen kyllä tutustunut tähän malliin jonka te olette antaneet, ja olen ilahtunut, että vihdoinkin olette olleet tässä asiassa hereillä, Sanni Grahn-Laasonen vastasi.

Ympäristöministeri Grahn-Laasonen kehotti palaamaan perheen asiaan ja sanoi olevansa varma, että heillekin löytyy tarkka neuvonta siitä, mitä tulee tehdä.

Juha Sipilä totesi, että ”miten ihmiset voivat tietää, kun ministerikään ei tiedä vastausta”.

Sanni Grahn-Laasonen vastasi haluavansa muistuttaa ”eräästä asiasta”.

– Haluaisin muistuttaa, että tätä koko ongelmaa ei olisi, jos te ette olisi viime kaudella ajaneet tätä asiaa eteenpäin tässä muodossa kuin käärmettä pyssyyn, Sanni Grahn-Laasonen totesi Juha Sipilälle.

– Hyvät ystävät, emmekö voisi tehdä sellaisen tilanteen, että kokoonnumme nyt yhdessä miettimään, millä tavalla saamme korjattua edellisten hallitusten tekemiä virheitä, Grahn-Laasonen jatkoi.

Perussuomalaisten Timo Soini sanoi vastuussa olevan Rkp:n ja keskustan, joiden ministerit asiaa veivät eteenpäin.

Soini toivotti Grahn-Laasoselle onnea ja kysyi, eikö olekin niin, että asetus kumotaan. Grahn-Laasonen vastasi jälleen kerran, että asiaa selvitetään huolellisesti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)