Presidentinvaalin kampanjapäällikkö tuli Antonio Floresin avuksi

Kehitysministeri Pekka Haaviston puolison väkivaltakohun tiedotukseen otettiin avuksi presidentinvaalin 2011-12 tekijät.

  • LKS 20120401 - Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto (oik.) ja puoliso Nexar Antonio Flores presidentinvaalien toisen kierroksen  vaalivalvojaisissa Tavastialla Helsingissä 5. helmikuuta 2012. ... Pekka Haavisto (R), the presidential candidate of the Green Party, and his spouse Nexar Antonio Flores at the election night rally in Helsinki, Finland on February 5, 2012. Pekka Haavisto's contestant is Sauli Niinistö, National Coalition Party. Candidate who gets highest number of votes is going to be the successor of President Tarja Halonen. LEHTIKUVA Jussi Nukari

    Antonio Flores (vas.) ja Pekka Haavisto presidentinvaalin valvojaisissa.

    ()

Uuden Seiska-lehden mukaan vihreiden kehitys- ja omistajaohjausministeri Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores löi 27. joulukuuta Viking Cinderellalla kahta eri naista kasvoihin.

Flores vietti yönsä laivan putkassa. Hänen on aiemmin uutisoitu käyttäneen nyrkkejä 2007 ja olleen 2011 viisi vuorokautta putkassa Ecuadorissa humalassa ajamisen vuoksi.

Antonio Flores myönsi Seiskassa olleensa laivalla, mutta kiisti tapauksen ja sanoi ihmisten kertovan valheita.

Torstaiaamuna Seiskan juttu ilmestyi nettiin kello 7.11. Kello 8.21 lähetti Pekka Haaviston presidentinvaalikampanjan aikainen kampanjapäällikkö Riikka Kämppi tiedotusvälineille yksityisestä sähköpostista tiedotteen. Se kuuluu saatekirjeineen näin:

Hyvää huomenta!

Välitän tiedoksenne ystäväni Antonio Floresin ao kommentit tänään ilmestyneeseen Seiska-lehteen.

Antonio ystävineen vietti muutaman tunnin Cinderellan putkassa 27.-28.12. välisenä yönä tanssilattialta vahingossa alkaneen ja nopeasti eskaloituneen kahakan johdosta. Toisin kuin Seiskan jutusta voisi päätellä, Antonion tanssipari oli hänen hyvä ystävänsä ja kahakka ei ollut pelkästään Antonion ja kahden tuntemattomaksi jääneen naisen välinen, vaan siihen osallistui joukko ihmisiä.

Ystävällisin terveisin,

Riikka Kämppi

"Hei Riikka,

Voisitko ystävällisesti välittää tämän viestini eteenpäin tuntemillesi median edustajille. Olen sukulaisten luona matkalla ja aikaero Ecuadorin ja Suomen välillä on suuri.

Ystävällisin terveisin,

Antonio

Tämän päivän Seiskassa on juttu laivaristeilyllä joulun ja uudenvuoden välillä sattuneesta väkivaltaiseksi muuttuneesta tilanteesta, jossa olin osallisena. Olen äärimmäisen pahoillani tapahtuneesta. Tiedän, ettei missään tilanteessa pitäisi provosoitua.

Tilanne alkoi vahingossa tanssilattialla ja kärjistyi nopeasti, ja omatkin tunteeni kuohahtivat. Ystäviäni riensi apuun, ja se vain pahensi tilannetta.

Pyydän näin julkisesti anteeksi kahakan toiselta osapuolelta, ja uskon oppineeni läksyni. Kiitän myös laivan henkilökuntaa ripeästä ja asiallisesta puuttumisesta tilanteeseen. Keskustelimme tapahtuneesta myös Pekan kanssa heti risteilyltä palattuani.

En kykene liiaksi korostamaan sitä kuinka pahoillani tapahtuneesta olen. En voi hyväksyä omaa tapaani reagoida tilanteessa ja aion hankkia apua, jotta jatkossa osaan reagoida toisin.

Toivotan kaikille hyvää alkanutta vuotta ja rauhallisempia tanssiparketteja."

Haaviston taustajoukot kertoivat presidentinvaalin alla vastaavalla tavalla itse tapauksesta nopeasti lisätietoja, kun Floresin rattijuoppoudesta oli uutisoitu. Riikka Kämppi ei kuulu ministeri Haaviston avustajakuntaan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.