Akavan Fjäder: Vain osa järjestöistä kantaa vastuun, että pakkolait saadaan pois

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder vaatii ammattiliitoilta solidaarisuutta.

  • LKS 20160228 Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder saapuu Etelärantaan Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n tiloihin Helsingissä 28. helmikuuta 2016, jossa jatkettiin neuvotteluja yhteiskuntasopimuksesta. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

    Sture Fjäder.

    ()

"On se mielenkiintoista että vain osa palkansaajajärjestöistä kantaa vastuun, että pakotelainsäädäntö saadaan pois eduskunnassa", Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder kirjoittaa Facebookissa.

Hän kysyy, onko se solidaarisuutta muita kohtaan, että jotkut liitot jäävät pois sopimuksesta.

"Missä on se kuuluisa solidaarisuus", Fjäder penää.

SAK:lainen Palvelualojen ammattiliitto PAM, Elintarviketyöläisten liitto SEL, Auto- ja kuljetusalan liitto AKT sekä Rakennusliitto ovat ilmoittaneet, etteivät ne lähde mukaan yhteiskuntasopimukseen. Metalliliitto ilmoitti lähtevänsä mukaan sopimukseen.

SAK:n hallitus ottaa sopimukseen kantaa maanantaina 7. maaliskuuta.

Muut palkansaajien keskusjärjestöt Akava ja STTK sekä Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja Kuntatyönantajat KT ovat jo hyväksyneet neuvottelutuloksen kilpailukykysopimuksesta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.