Verkkouutiset

Suomen lentoasemilla uusi matkustajaennätys

Matkustajamäärä Finavian lentoasemilla kasvoivat ensimmäistä kertaa yli 20 miljoonaan matkustajaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viime vuonna nousua nähtiin sekä kotimaan liikenteessä että kansainvälisessä lentomatkustuksessa, minkä ansiosta Helsinki-Vantaan matkustajamäärä nousi yli 16 miljoonaan.

Rovaniemi ylsi kaikkien aikojen matkustajaennätykseen ja Oulussa päästiin taas miljoonaluokkaan. Lapin matkailu on elpymässä huippuvuosien tuntumaan.

Finavian lentoasemilla oli vuonna 2015 yhteensä 20 083 297 matkustajaa (19 691 612 vuonna 2014), mikä oli kaksi prosenttia viime vuotista enemmän.

Kansainvälisessä lentoliikenteessä matkustajamäärä nousi vuoden 2015 aikana 1,5 prosenttia ja oli 14,9 miljoonaa (14,6) matkustajaa.

Helsinki-Vantaan lentoaseman koko vuoden matkustajamäärä nousi 3,0 prosenttia edellisvuoteen verrattuna ja oli joulukuun lopulla 16 422 266 matkustajaa.

Lentoasema houkutteli 473 428 uutta matkustajaa edellisvuoteen verrattuna. Kansainvälisten matkustajien määrä nousi 2,9 prosenttia ja kotimaan matkustuksessa nähtiin nousua 3,4 prosenttia.

Kotimaan matkustajamäärät lähteneet nousuun

Viime vuonna kotimaan lentoliikenteen matkustajamäärä nousi 3,3 prosenttia ja matkustajia oli 5,2 miljoonaa (5,0). Neljännellä vuosineljänneksellä kotimaan matkustajamäärät nousivat 8,7 prosenttia edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Maakuntalentoasemista matkustajamäärät nousivat koko vuonna vauhdikkaimmin Rovaniemellä, jossa oli 478 347 (444 561) matkustajaa. Rovaniemen matkustajamäärä ylsi omaan ennätykseensä.

Kotimaan liikenne nousi hyvin myös Oulussa, Kokkola-Pietarsaaressa ja Turussa. Oulussa lentoliikenne on elpynyt miljoonaluokkaan.

Myös Lapin lentoasemilla tehtiin ennätyksiä. Lapissa on palattu matkustajamäärissä huippuvuosien tuntumaan, kun matkustajamäärä ylitti miljoonan rajapyykin ja oli 1 007 011. Edellisen kerran miljoonan matkustajan raja on ylittynyt Lapissa vuonna 2008.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)