Verkkouutiset

Opetusministeri: Vihreiden Emma Kari johtaa tahallaan harhaan

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) vastaa vihreiden kansanedustaja Emma Karin väitteisiin Facebookissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Emma Karin viime torstainen Facebook-päivitys herättää yhä keskustelua.

Hän kirjoitti, että ”jos olisin lastentarhanopettaja, lastenhoitaja tai päiväkoti-ikäisen lapsen vanhempi, olisin nyt huolissani. Nyt näyttää siltä, että kokoomus suunnittelee uutta 25 miljoonan euron leikkausta varhaiskasvatukseen!”

Emma Karin mukaan ”opetusministeri joutui aikaisemmin perääntymään esityksestään toteuttaa esiopetuksen päivähoito maksullisena ”kerhotoimintana”. Surkean esityksen kaaduttua säästöt aiotaan kaivaa nyt muualta.”

– Pyysimme eduskunnassa sekä opetusministeri (Sanni) Grahn-Laasosta että valtiovarainministeri (Petteri) Orpoa lupaamaan, ettei 25 miljoonaa leikata muualta varhaiskasvatuksesta. He eivät suostuneet tätä lupaamaan. He eivät myöskään kertoneen, mistä rahat otetaan. Totesivat vain, että leikkaustavoitteesta ei luovuta, Emma Kari kirjoittaa.

Sanni Grahn-Laasonen vastasi Emma Karille tiistaina.

– Emma, kirjoitat ihan tahallasi niin, että johdat seuraajiasi harhaan. Pystyisit parempaan, mutta vaalien alla vedät mutkia suoriksi, kun tiedät saavasi siten paljon tykkäyksiä (vieläpä kun maksat sponsoroinnin kautta näkyvyydestä), opetusministeri kirjoittaa vastauksessaan.

– Tiedät hyvin, että en ole esittänyt esiopetuksen jälkeisen varhaiskasvatuksen muuttamista kerhotoiminnaksi enkä siten ole voinut siitä perääntyä. Olen sinullekin vastannut, että en aio tehdä sellaista esitystä. Erityisen tylsää on tahallinen väärinymmärtäminen – etenkin sinulta, kun usein puhut siitä, miten politiikan uskottavuus pitäisi palauttaa rehellisyydellä, Grahn-Laasonen toteaa.

Emma Karin päivitys oli tiistai-iltana kerännyt 2 900 tykkäystä ja päivitystä oli jaettu yli 400 kertaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)