Verkkouutiset

MT: Kaupan paistopisteestä ostettu leipä voi olla 12 kuukautta vanhaa

Kaupan paistopisteestä ostetun leivän taikina saattaa olla kaksitoista kuukautta vanhaa, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Joskus hämmästyttää se, että aamulla meidän leipomossa leivottu, valmiiksi pakattu leipä, joka ostetaan illalla, mielletään vähemmän tuoreeksi kuin Keski-Euroopasta tuleva pakasteleipä, joka saattaa olla 12 kuukautta vanha, kun se paistetaan, Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum sanoo Maaseudun Tulevaisuudelle.

Iso osa kaupan paistopisteiden raaka-aineesta tuodaan ulkomailta. Vitzthum kertoo, että usein kun Fazer putoaa pois jostakin tarjouskilpailusta, he saavat kuulla, että puolalainen, saksalainen tai ranskalainen toimittaja on pystynyt tarjoamaan tuotteet halvemmalla.

Fazer Leipomoiden tuotekehitysjohtaja Heli Anttila vahvistaa asian Iltalehdelle.

– Se on ihan yleistä tietoa, joka on saatu vertailemalla markkinoilla olevia tuotteita. Se perustuu eurooppalaisten toimijoiden omiin myyntiargumentteihin, Anttila sanoo.

Jokainen toimittaja määrittelee itse tuotteiden säilyvyysajan. Kaksitoista kuukautta on Anttilan mukaan alalla hyvin yleinen säilyvyysaika. Fazerin pakasteportfolion säilyvyysajaksi on määritelty 6–9 kuukautta.

Myös Eviran ylitarkastaja Tuulikki Lehto vahvistaa Iltalehdelle tuotekehitysjohtajan käsityksen: mitään tarkkaa ylärajaa paistopisteissä myytävien tuotteiden pakastusajalle ei ole säädetty. Valmiissa pakasteissa käytetään ”parasta ennen” -merkintää, johon asti elintarvikkeen aistittavan laadun on pysyttävä hyvänä, kun tuote säilytetään oikein.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)