Verkkouutiset

Facebookista tulee kohta myös pankki?

Mark Zuckerberg on kohta kenties muutakin kuin "vain" Facebookin perustaja. Hän voi hetken päästä olla myös pankinjohtaja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Financial Timesin mukaan on vain viikoista kiinni, kun Facebook saa Irlannin keskuspankilta luvan ryhtyä välittämään rahaa elektronisessa muodossa.

Palvelun on määrä sallia käyttäjien siirtää rahaa Facebookiin ja käyttää sivustoa tilisiirtojen tekemiseen muualle. Jos Irlannin keskuspankki luvan myöntää, Facebookin e-rahasta tulee laillista myös muualla Euroopassa.

FT:n mukaan Facebook on neuvotellut verkkorahan siirtokäytännöistä ainakin kolmen yrityksen kanssa. Ne ovat Transferwise, Moni Technologies ja Azimo.

Lehden lähteiden mukaan Facebookin suunnitelman tavoitteena on ns. vähemmän valmiiden markkinoiden tavoittaminen, koska palvelu mahdollistaisi esimerkiksi sen, että maahanmuuttajat voisivat lähettää rahaa perheilleen kotimaahan.

Samanlaisia suunnitelmia kuin Facebookilla on, kerrotaan olevan myös kiinalaisella Tencentillä ja Alibaballa, joiden sanotaan olevan rakentamassa alustoilleen mahdollisuutta mobiilimaksuihin. Myös Google panostanee jatkossa elektroniseen rahaan.

Facebookilla on Yhdysvalloissa lupa elektronisen rahan käyttöön, mutta se rajoittuu peliyhtiöiden rahan välittämiseen käyttäjiltä yrityksille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)