Verkkouutiset

Hornetin korvaajaehdokkaan 360 000 euron kypärä antaa pilotille röntgenkatseen – video

F-35 Lightning-hävittäjän lentäjä saa käyttöönsä ainutlaatuisen kypäräjärjestelmän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen Hornet-hävittäjien korvaajaksi pyrkivän Lockheed Martin F-35 Lightning-hävittäjän eräs mielenkiintoinen ominaisuus liittyy sen kypäräjärjestelmään.

Sotilasasioihin erikoistunut Foxtrot Alpha -sivusto pääsi testaamaan peräti 400 000 dollarin eli noin 360 000 euron hintaista kypärää. Toimittaja kuvailee laitetta kauniiksi ja kevyeksi. Hiilikuidusta valmistettu kypärä sisältää myös ainutlaatuisia ominaisuuksia (video alla). Niitä ei valitettavasti voitu kokeilla ilman itse lentokonetta.

Kypärä on muun muassa yhdistetty järjestelmään, joka kattaa kuusi ympäri lentokonetta asennettua infrapunakameraa. Niiden avulla pilotti voi katsella kypärän kautta reaaliajassa 360 asteen näkymää ympäristöstään ikään kuin hän näkisi oman koneensa läpi. Lentäjä voi jopa katsella koneen lattian läpi alhaalla olevaa näkymää.

Jokainen kypärä valmistetaan pilotille, jonka käyttöön se tulee. Kypärä painaa sen sisältämästä teknologiasta huolimatta vain pari kiloa. Kypärää on kritisoitu

Häiveteknologiaa hyödyntävä F-35 on amerikkalaisvetoisen monikansallisen hankkeen tuote. Kone on ylittänyt pahasti alkuperäisen budjettinsa ja myös sille asetetut aikarajat. Kone on yksi vahvimmista ehdokkaista Suomen ikääntyvien Hornet-hävittäjien korvaajaksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)