Verkkouutiset

”On tärkeää, että myös suomalaisten ääni kuuluu riittävästi”

Eurooppanuoret tahtovat herätellä Unikeon päivän hengessä nukkuvien puolueeseen kuuluvia. Liitto pitää huolestuttavana, että kevään eurovaaleissa jopa 59 prosenttia äänioikeutetuista jätti äänestämättä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eurooppanuoret ovat huolissaan kevään eurovaalien äänestysaktiivisuuden alhaisuudesta. Vaaleissa äänesti n. 41 prosenttia äänioikeutetuista, mikä liiton mukaan tarkoittaa että 59 prosenttia jätti äänestämättä.

”Euroopan unionin vaikutus suomalaisten arkeen on huomattava – yli puolet Suomen lainsäädännöstä on lähtöisin EU:sta ja suurin osa maan poliittisista päätöksistä peräisin Brysselistä. Tästä huolimatta nukkuvien puolueen ylivoimaisesti suurin kannatus viittaa siihen, etteivät Brysselissä tehtävät päätökset kiinnosta ihmisiä”, liiton tiedotteessa todetaan.

– On tärkeää, että myös suomalaisten ääni kuuluu riittävästi, kun näistä asioista tehdään päätöksiä, toteaa liiton puheenjohtaja Mariam Rguibi.

Liitto kaipaakin riittävän tietopohjan tarjoamista niin nuorille kuin kaiken ikäisille kansalaisille. Erityisesti nuoret tulisi heidän mukaansa saada kiinnostumaan yhteiskunnallisista asioista ja vaikuttamisesta.

– Jokainen puheenvuoro siitä, mihin suuntaan Eurooppaa tulisi kehittää, on enemmän kuin tervetullut.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)