Verkkouutiset

Eurooppanuorilta huomautus Ylen päätoimittajalle: EU-asiat aliedustettuina uutisoinnissa

Eurooppanuoret antoi Ylen vastaavalle päätoimittajalle Atte Jääskeläiselle Eurooppaherätyksen, joka on järjestön vuosittain jakama huomautus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Huomautus annetaan henkilölle, joka tuntuu unohtaneen eurooppalaisen yhteistyön merkityksen. Eurooppanuoret perustelee Jääskeläisen valintaa sillä, että Euroopan unionin päätöksenteko on sen merkitykseen nähden raskaasti aliedustettuna Ylen uutis- ja ajankohtaissisällöissä.

Järjestö katsoo, että Atte Jääskeläinen on vastaavana päätoimittajana viime kädessä vastuussa Ylen journalistisesta linjasta. Ylen lakisääteisiin tehtäviin kuuluu kansanvallan ja ihmisten osallistumismahdollisuuksien tukeminen tarjoamalla monipuolisia tietoja, mielipiteitä, keskusteluja sekä vuorovaikutusmahdollisuuksia. 

”EU-tasoisen päätöksenteon käsittely on tämän tavoitteen näkökulmasta räikeästi puutteellista”, järjestö toteaa.

Keskeinen ongelma on se, että Brysseliin ja Strasbourgiin ei suunnata riittävästi resursseja, jotta monipuolista ja kattavaa analyysiä olisi mahdollista tuottaa, arvioi Eurooppanuorten puheenjohtaja Jesse Jääskeläinen. J

Jesse Jääskeläisen mukaan EU-uutisoinnin puutteet eivät ole uusi ilmiö, mutta se ei poista tilanteen ongelmallisuutta. 

– Eurooppaherätystä on jaettu monin perustein mutta harvoin näin konkreettisen heräämis-toiveen saattelemana, Jesse Jääskeläinen sanoo.

”Kun EU:ta ajoittain moititaan läpinäkymättömäksi, on syy pitkälti siinä, että ihmiset eivät saa kaipaamaansa tietoa. Asiakirjat ja päätökset ovat unionissa erittäin kattavasti julkisia ja tiedottaminen aktiivista, mutta keskeinen välittäjäaine, eli journalistinen tiedonvälitys, puuttuu lähes kokonaan. Se on todella iso ongelma”, Eurooppanuoret toteaa tiedotteessaan.

Eurooppanuoret on poliittisesti sitoutumaton nuorten kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta Euroopan yhdentymisestä ja sen vaikutuksista sekä toimia keskustelufoorumina ja vaikuttamiskanavana Eurooppa-asioista kiinnostuneille nuorille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)