Verkkouutiset

”Mielipiteelläni on merkitystä EU:ssa” – yhä useampi ajattelee näin

Suomalaisista 58 prosenttia katsoo, että heidän mielipiteillään on EU:ssa merkitystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perjantaina julkaistu Eurobarometri kertoo, että EU-kansalaisia, jotka uskovat heidän mielipiteillään olevan merkitystä, on enemmän kuin kertaakaan kymmenen viime vuoden aikana.

Toukokuun lopulla järjestetyillä eurovaaleilla on ollut näkemyksiin positiivinen vaikutus. Vaalien jälkeen niiden kansalaisten määrä, jotka katsovat, että heidän mielipiteillään on merkitystä EU:ssa, on kasvanut 42 prosenttiin. Vuoden 2013 marraskuussa luku oli 29 prosenttia.

Suomalaisista 58 prosenttia katsoo, että heidän mielipiteillään on EU:ssa merkitystä.

Ensimmäistä kertaa seitsemän vuotta kestäneen finanssikriisin aikana kansalaisten enemmistö uskoo myös, että talouden tila parantuu seuraavan vuoden aikana. Lähes kolme neljästä kansalaisesta pitää negatiivista talouskehitystä epätodennäköisenä.

Kevään 2014 Eurobarometri-kysely perustuu henkilökohtaisiin haastatteluihin, jotka tehtiin 31. toukokuuta–14. kesäkuuta. EU:n jäsenvaltioissa ja ehdokasmaissa haastateltavina oli yhteensä 32 689 henkilöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)