Verkkouutiset

Etupiiriajattelu ei pelota kansanedustajia – ”ei edusta Kremlin valtavirtaa”

Kansanedustajat Jussi Niinistö (ps.) ja Sofia Vikman (kok.) eivät ole huolissaan Putinin entisen avustajan väitteistä Suomen kuulumisesta Putinin etupiiriin. Kumpikin pitäisi huolen uskottavasta omasta puolustuksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Verkkouutiset uutisoi lauantaina Venäjän presidentti Vladimir Putinin entisen avustajan Andrei Illarionovin haastattelusta Svenska Dagbladetissa. Illarionov väitti Suomen kuuluvan Putinin mielestä Venäjän etupiiriin ja päätyvän agendalle ennemmin tai myöhemmin.

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) ei katso tuntevansa Putinin ajattelua niin hyvin, että osaisi arvioida väitteiden todenperäisyyttä.

”Mitään valtavirtaa Kremlissä tällainen ajattelu Suomen liittämisestä Venäjään ei kuitenkaan edusta”, Jussi Niinistö tuumii.

Väitteisiin ei hänen mukaansa tarvitse reagoida muuten kuin laittamalla oma puolustus kuntoon ja irtisanoutumalla Ottawan sopimuksesta.

”Viestimme Venäjälle kuuluu: Suomi ei ole Ukraina. Me haluamme ylläpitää hyviä suhteita Venäjään, mutta tarvittaessa taistelemme itsenäisyytemme ja alueellisen loukkaamattomuutemme puolesta”, Jussi Niinistö toteaa.

Kokoomuksen kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Sofia Vikman ei myöskään näe suoraa uhkaa Suomen turvallisuudelle juuri nyt.

Hän pitää myös tärkeänä omaa uskottavaa puolustusta ja hyviä Venäjä-suhteita, mutta olisi myös valmis Suomen Nato-jäsenyydelle.

”Kun haluamme rauhaa, on varauduttava puolustautumaan niin uskottavasti, ettei kenenkään kannata hyökätä. Yksin ei kannata jättäytyä”, Vikman sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)