Espoossa pormestarimalli ei innosta

Pormestarimalliin siirtyminen sai vain vähäistä kannatusta Espoon valtuustoryhmiltä.

  • LKS 20100420 - Espoon kaupungintalo 20. huhtikuuta 2010. Kiistelty Espoon kaupungintalo sai lopullisen purkutuomion, kun Espoon kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 19. huhtikuuta, että vuonna 1971 valmistunut kaupungintalo Espoon keskuksessa puretaan. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Espoon kaupungintalo.

    ()

Myöskään uuden kuntalain mukaiset valiokuntamalli ja puheenjohtajamalli eivät saaneet kannatusta, eikä niitä oteta Espoossa käyttöön.

– Espoo keskittyy jatkossa nykyisen mallin kehittämiseen ja luottamushenkilöiden toimintaedellytysten parantamiseen, todetaan kaupunginhallitukselle maanantaina annetussa tilannekatsauksessa.

Luottamushenkilöorganisaation kehittämisehdotuksia käsitellään jatkossa kaupunginhallituksen ja valtuuston työseminaarissa.

Espoon valtuustoryhmät kannattivat poikkihallinnollisen kehitysohjelmatyön jatkamista. Ohjelmia kehitetään syksyllä tehtävän arvioinnin perusteella. Alueellisten toimielimien perustaminen ei saanut enemmistön kannatusta, mutta nykyisten asukasfoorumien toimintaa arvioidaan ja tehdään vertailua muihin kaupunkeihin. Jatkotyössä pohditaan myös muita asukkaiden vaikutusmahdollisuuksia.

Kaupunginhallitus nimesi viime lokakuussa luottamushenkilöorganisaation arvioinnin ja kehittämisen johtoryhmän. Sen tehtävänä on valmistella ja toteuttaa valtuustoryhmiä ja kaupunginhallitusta osallistava prosessi, valmistella ehdotukset luottamushenkilöorganisaation kehittämiseksi ja keskeisten luottamushenkilöiden toimintaedellytysten parantamiseksi sekä tuoda ehdotukset ja niiden edellyttämät johtosääntömuutokset kaupunginhallituksen ja edelleen valtuuston päätettäväksi tänä syksynä.

Johtoryhmään kuuluvat kaupunginhallituksen puheenjohtajisto, kaupunginjohtaja, strategiajohtaja ja sihteerinä kaupunginsihteeri.

Lue myös: Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi pormestarimallin

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.