Verkkouutiset

Vuosilomalakia rikotaan Erton mukaan erityisesti optikkoliikkeissä ja taloushallinnossa

Toimihenkilöliitto Erto kertoo, että yksityisten palvelualojen työehtokysely on paljastanut vakavia puutteita vuosilomalain noudattamisessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Erton kyselyn mukaan vain 42 prosenttia palvelualojen toimihenkilöistä saa halutessaan lain takaaman neljän viikon yhdenjaksoisen loman. 15 prosenttia saa enintään kahden viikon yhdenjaksoisen loman.

– Erityisen vakava tilanne on taloushallinnossa ja optikkoliikkeissä. Optikoista vain 25 prosenttia saa halutessaan lain suojaaman neljän viikon loman. Taloushallintoalalla tilanne on jopa pahempi: vain 21 prosenttia saa loman niin kuin laki määrää, kertoo Erton puheenjohtaja Juri Aaltonen.

Hän muistuttaa, että vuosilomalain mukaan työntekijällä on oikeus neljän viikon yhdenjaksoiseen lomaan.

– Yleisin lainvastainen perustelu loman pilkkomiseen on se, että neljän viikon loma edellyttäisi sijaisen palkkaamista. Sijaisen palkkaustarve ei kuitenkaan oikeuta määräämään alle neljän viikon yhdenjaksoiselle lomalle, Aaltonen huomauttaa.

Erto kertoo ottavansa yhteyttä loma-asiassa sekä taloushallintoalaa edustavaan työnantajaliitto Paltaan että optikkoliikkeitä edustavaan Kaupan liittoon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)