Verkkouutiset

Suomessa lähettiläänä toiminut Normandian maihinnousun veteraani kuollut

Kanadalainen sotasankari Ernest Cote oli maansa suurlähettiläänä Suomessa 1972-75.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ernest Cote (1913-2015) oli 101-vuotias kuollessaan keskiviikkona.

Toisessa maailmansodassa hän oli mukana Normandian maihinnousussa Juno Beachilla 6.6.1944. Everstiluutnantti vastasi kanadalaisen divisioonan logiistiikasta maihinnousussa. Hänet ylennettiin myöhemmin everstiksi.

Viime kesänä Cote osallistui Ranskassa maihinnousun 70-vuotispäivään.

Kanadan parlamentissa kunnioitettiin Ernest Cotea torstaina ministerin muistosanoilla. Pääministeri Stephen Harper otti osaa poistuneen ”todellisen kanadalaisen sankarin” perheenjäsenille Twitterissä.

Sodan jälkeen johtavana virkamiehenä työskennellyt Cote nimitettiin Kanadan suurlähettilääksi Helsinkiin 1972. Hän jäi eläkkeelle 1975.

Vuosi sitten Ernest Cote oli julkisuudessa kanadalaisia raivostuttaneessa tapauksessa, jossa hänen kotiinsa oli tullut satavuotiaan miehen sitonut ryöstäjä. Cote kertoi olleensa pelon sijaan ”vihaisempi kuin ampiainen”, vapauttaneensa itsensä ja soittaneensa hätänumeroon. 59-vuotias ryöstäjä saatiin kiinni ja hän odottaa oikeuden tuomiota.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)