Verkkouutiset

”En puhalla!” – tämä Youtube-video saattoi aiheuttaa Suomessa isoja seurauksia

Korkeimman oikeuden päätökseen nojaten puhallutuksesta kieltäytynyt saattoi käynnistää poliisin ja rattijuoppojen uhrien kannalta merkityksellisen ilmiön.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Verkkouutiset kertoi tässä jutussaan ensimmäisenä kokoomuksen kansanedustajien Kari Tolvanen, Kalle Jokinen ja Pauli Kiuru eduskuntakyselystä. Siinä halutaan tehdä poliisin puhallutuksesta kieltäytyminen rangaistavaksi.

Taustalla on huomiota herättänyt Korkeimman oikeuden päätös itsekriminointisuojasta auton kolhintatapauksessa.

Kari Tolvanen on todennut, että kyselyyn johtivat sen jälkeen hänen poliisimiehiltä kuulemansa kertomukset kieltäytyjistä ja alla oleva Youtube-video.

Paljon kiroilua sisältävä video kestää reilut neljä minuuttia. Sen on videoinut poliisin puhallusratsiaan ajanut kuski.

Kuski toteaa videolla kieltäytyvänsä korkeimman oikeuden päätökseen nojaten puhaltamasta. Hän käy keskusteluja poliisimiehen kanssa, joka ei videolla pyydä häntä puhaltamaan.

Kuski sanoo olevansa valmis lähtemään tarkkuusalkometriin. Poliisimies toteaa, ettei kuski ainakaan vaikuta humalaiselta ja lopulta päästää hänet.

Videolla oli torstaina Youtuben mukaan yli 50 000 katsomiskertaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)