Verkkouutiset

Pieni vähemmistö Suomen maahanmuuttajista on turvapaikanhakijoita

Suomeen tullaan perheen, työn ja opiskelun perusteella, humanitaarinen maahanmuutto on vähäisempää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Näin kertoo Euroopan muuttoliikeverkoston EMN:n julkaisema vuotta 2014 koskeva politiikkaraportti ja tilastojulkaisu. Sen mukaan Suomen maahanmuuttotilanne näyttää varsin vakaalta.

Viime vuonna yhteensä 33 351 henkilölle myönnettiin ensimmäinen oleskelulupa tai heidän oleskelunsa Suomessa rekisteröitiin. Noin kolmannes tulijoista oli EU-kansalaisia. EU-kansalaisten ei tarvitse hankkia oleskelulupaa, vaan he voivat asettua Suomeen rekisteröimällä oleskeluoikeutensa.

Muualta maailmasta saapuneet tulivat Suomeen yleisimmin perheen, opiskelun tai työn vuoksi. Humanitaarisia maahanmuuttajia, eli turvapaikanhakijoina tai kiintiöpakolaisina tulleita, oli Suomeen saapuneista maahanmuuttajista vain 2 376 eli seitsemän prosenttia.

Turvapaikkaa Suomesta haki 3 651 henkilöä. Määrässä oli hienoista kasvua edellisvuoteen verrattuna, jolloin turvapaikkahakemuksia tehtiin 3 238. Näin turvapaikanhakijoiden määrä kasvoi Suomessa noin 13 prosenttia.

Suomen kasvu on kuitenkin hyvin maltillista verrattuna monien EU-maiden tilanteeseen. Koko EU-alueella turvapaikanhakijoiden määrä kasvoi viime vuonna noin 40 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. EU-maista eniten turvapaikanhakijoita saapui Saksaan ja Ruotsiin.

Viime vuonna Suomen väestönkasvusta jo kolme neljäsosaa koostui maahanmuutosta. Suomen luonnollinen väestönkasvu on hiipumassa. Tilastokeskuksen väestötilastojen mukaan syntyneiden määrä väheni viime vuonna jo neljättä vuotta peräkkäin ja kuolleiden määrä nousi edellisvuodesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)