Verkkouutiset

Ministeri Vapaavuori: Tavoittelemme kilpailukykyä edistävää hallintoa

ELY-keskuksia ohjaavat ministerit ovat sopineet yhteisistä tavoitteista ja pelisäännöistä säästöjen toteuttamisessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

ELY-keskuksille kohdennettiin 33 miljoonan euron säästöt vuosille 2015–2018 osana hallituksen päättämiä viime kevään kehysriihen sopeutustoimia ja julkisen talouden kestävyysvajeen korjaamista.

Säästötavoitteen saavuttamiseksi kohdennetaan säästöt kaikille ELY-keskusten hallinnonaloille, kerrotaan työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalan säästöt ovat 20 prosenttia, liikenne- ja viestintäministeriön 20 prosenttia, maa- ja metsätalousministeriön 16 prosenttia ja ympäristöministeriön 15 prosenttia. Ensi vuoden alussa aloittavan ELY-keskusten ja TE-toimistojen yhteisen kehittämis- ja hallintokeskuksen säästöt ovat 31 prosenttia.

Lisäksi muista ELY-keskusten yhteisistä tehtävistä ja muista kuin henkilöstömenoista pyritään saamaan mahdollisimman paljon lisäsäästöjä.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan säästöjen keskellä on välttämätöntä löytää myös uusia tapoja tuottaa palveluita tehokkaasti ja asiakasystävällisesti.

– Tavoittelemme ketterämpää ja Suomen kilpailukykyä edistävää hallintoa. Kaikki ELY-keskuksia ohjaavat keskeiset ministeriöt ovat esittäneet lukuisia toimintatapoihin liittyviä uudistuksia, Vapaavuori kertoo ministeriön tiedotteessa.

Tehtävien ja toimintojen sähköistäminen on toiminnan uudistamisessa Vapaavuoren mukaan keskeisessä roolissa.

– Kaikista 15 ELY-keskuksesta tarjotaan edelleen ELY-palveluita, vaikka hallinnon sisälle tehdään muutoksia. Myös kumppanuuksien, tavoitteellisemman verkostomaisen toiminnan ja erikoistumisen kautta tehostetaan toimintaa, Vapaavuori painottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)