Verkkouutiset

Elatusapusopimusten määrä kasvaa edelleen

Suomessa vahvistettiin viime vuonna lähes 53 880 elatusapusopimusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sopimuksia tehtiin kolme prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Elatusapusopimusten määrän kasvu on jatkunut vuodesta 2007 ja noussut 53 prosenttia.

Elatusapusopimuksella turvataan lapsen elatus, kun vanhemmat asuvat erillään, muuttavat erilleen tai avioliitto purkautuu.

Kaikista vuoden 2015 aikana vahvistetuista elatusapusopimuksista 20 prosentissa aiemmin tehtyä sopimusta muutettiin. Yleisimmin sopimuksen muutoksen syynä oli elatusavun alentaminen.

Lapsen huollosta, asumisesta ja tapaamisoikeudesta vahvistettiin 47 650 sopimusta. Näissä sovittiin lapsen huollosta 33 480 kertaa, tapaamisesta 22 400 ja asumisesta 18 170 kertaa.

Huoltosopimuksista 93 prosentissa sovittiin yhteishuollosta, kuudessa prosentissa yksinhuollosta äidille ja vajaassa yhdessä prosentissa yksinhuollosta isälle.

Viime vuonna vahvistettiin 23 580 avioliiton ulkopuolella syntyneen lapsen isyys. Lähes kaikkien isyys vahvistettiin tunnustamalla. Isyyden vahvistamisia tehtiin yli kahdeksan prosenttia enemmän verrattuna vuoteen 2000.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)