Verkkouutiset

Yli miljoona eurooppalaista vaatii pitkien eläinkuljetusten lopettamista

Eurogroup for Animalsin ja sen jäsenjärjestöjen yhteinen Stop the Trucks -kampanja keräsi yli miljoona allekirjoitusta vetoomukseen, joka vaatii pitkien eläinkuljetusten lopettamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Joka vuosi vähintään miljardi lintua ja 37 miljoonaa nautaa, sikaa, lammasta, vuohta ja hevoseläintä kuljetetaan Euroopan sisällä ja kolmansiin maihin teurastettavaksi.

Eläinten matka saattaa kestää useita päiviä, mikä uuvuttaa eläimet ja altistaa ne nestehukalle, vammoille, sairauksille ja jopa kuolemalle. EU:n ulkopuolelle suuntautuvat matkat saattavat kestää satoja tunteja ilman taukoja.

– Stop the Trucks -kampanjan taustalla oleva viisivuotinen tutkimus paljasti elävien eläinten kuljetuksissa vakavia epäkohtia. Eläimiä kohdellaan julmasti, ja epäinhimilliset kuljetusolosuhteet johtavat usein eläinten sairastumiseen tai kuolemaan. Miljoona eurooppalaista haluaa lopettaa nämä pitkät kuljetukset, sanoo Animalian vs. toiminnanjohtaja Heidi Kivekäs. Animalia ja SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ovat Eurogroupin jäseniä Suomessa.

Uusimman asiaa selvittäneen Eurobarometrin mukaan 94 prosenttia eurooppalaisista katsoo, että tuotantoeläinten hyvinvointi ja suojelu on tärkeää. Stop the Trucks -kampanjalla haluttiin vastata ihmisten huoleen eläinten hyvinvoinnista ja puuttua eläinkuljetusten kestämättömään tilanteeseen.

Huolimatta siitä, että sekä julkinen mielipide että tiede puoltavat eläinkuljetuksia säätelevän lain muuttamista, EU ei ole halunnut ottaa lakia uudelleenarvioitavaksi.

Aiemmin tänä vuonna Eurogroup for Animals järjesti tiedotustilaisuuden, jossa medialle, europarlamentaarikoille ja komission jäsenille näytettiin videomateriaalia eläinten kohtelusta sekä eläinkuljetusten aikana että kohdemaissa Turkissa, Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa. Materiaali osoitti, ettei eläinkuljetusten valvonta toimi ja sai osan euroedustajista vaatimaan virallista selvitystä eläinkuljetuksista.

Stop the Trucks -kampanja vaatii, että elävien eläinten kuljettamisen sijasta olisi kuljetettava eläinten lihaa. Jäljelle jäävä elävien eläinten kuljetus on rajattava nisäkkäiden kohdalla kahdeksaan tuntiin ja siipikarjan kohdalla neljään tuntiin.

Vetoomuksen allekirjoitukset luovutetaan EU:n komissiolle myöhemmin tänä vuonna.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)