Ekonomisti varoittaa räjähdyksestä: työttömyysluvuissa on synkkä salaisuus

Juhana Brotherus on huolissaan pitkäaikais- ja piilotyöttömyydestä.

  • Ekonomistin mukaan piilo- ja pitkäaikaistyöttömyys räjähtää.

    ()

Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus ruotii Twitterissä tuoreita työttömyyslukuja. Hänen mukaansa niihin kätkeytyy pahoja enteitä. Brotherus puhuu "synkästä salaisuudesta työllisyystilastojen takana".

– Työpaikkojen kasvun takana vastentahtoiset pätkätyöt, Brotherus kirjoittaa.

Hän varoittaa myös, että "piilo- ja pitkäaikaistyöttömyys räjähtää". Ekonomisti on jakanut kuvan, jossa kuvataan piilotyöttömien ja alityöllistettyjen määrän kehitystä.

Juhana Brotherus huomauttaa, että työllisyysluvuista on myös uutisoitu paikoin väärin. Hänen mukaansa todellinen työttömyysaste on nyt 8,6 prosenttia, kun esimerkiksi Arvopaperi-lehdessä puhuttiin hänen mukaansa 7,7 prosentista.

– Päivän tilastot: Työttömyysaste nyt 8,6 prosenttia, viimeksi alemmalla 5/2014. Suomen väkiluku ylitti 5,5m, nyt meitä on pyöristettynä 6 miljoonaa, hän kirjoittaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.