Verkkouutiset

Ekonomisti ojentaa Helsingin Sanomia: Palefacen väite tuloeroista ei pidä paikkaansa

Olli Kärkkäisen mukaan tuloerot eivät ole Suomessa kasvaneet viime aikoina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nordean ekonomisti Olli Kärkkäinen huomauttaa twitterissä Helsingin Sanomien jutusta, ettei lehdessä julkaistu räppäri Palefacen eli Karri Miettisen väite tuloerojen kasvusta Suomessa ole totta.

– Huom. Palefacen jutussa esittämä väite siitä, että viime aikoina tuloerot olisivat Suomessa kasvaneet, ei tilastojen mukaan pidä paikkansa, Kärkkäinen sanoo.

Hän on jakanut alta löytyvän tilaston, joka selventää asiaa. Kärkkäinen huomauttaa toisessa tviitissään, että tilastossa on huomioitu myös pääomatulot.

Helsingin Sanomien tästä löytyvässä jutussa tarkistettiin faktoja Palefacen kappaleiden yhteiskuntakriittisistä sanoituksista.

”Suomi on ollut vähäisten tuloerojen maa, mutta viime aikoina ne ovat kasvaneet. Ollaanko menossa sellaiseen pisteeseen, joka on kehitysmaille hyvin tyypillinen: periytyvään köyhyyteen? Siitä säkeistö kertoo”, Kärkkäisen kritisoima kohta kuului.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)