Verkkouutiset

Elinkeinoelämä pitää työttömyysturvan leikkausesitystä riittämättömänä

Elinkeinoelämän keskusliiton mielestä hallituksen päätös työttömyysturvan uudistamisesta on oikeansuuntainen mutta riittämätön.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Hallituksen juuri tekemä päätös työttömyysturvan uudistamisesta on EK:n mielestä oikeansuuntainen, mutta riittämätön. Julkisen talouden tasapainottaminen, työttömyysturvan rahoituksellisen kestävyyden parantaminen ja kannustinongelmien lievittäminen edellyttävät selvästi esitettyjä suurempia muutoksia työttömyysturvan etuuksiin, korostaa johtaja Ilkka Oksala EK:sta.

Hänen mukaansa työttömyysvakuutusmaksut ovat kuitenkin nousemassa aivan liian korkeiksi työllisyyden parantamisen näkökulmasta, vaikka esitetyt muutokset toteutetaan. Hän arvioi, että maksujen saaminen takaisin kohtuulliselle tasolle vaatii noin miljardin euron sopeutusta työttömyysturvassa.

– Se on järkevintä toteuttaa leikkaamalla työttömyysturvan etuuksia puolella miljardilla eurolla ja keräämällä loput puoli miljardia euroa työllisyyden parantumisen kautta, Oksala toteaa tiedotteessa.

Hänen mukaansa hallituksen päättämä säästöjen toteuttamistapa on sinänsä tarkoituksenmukainen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)