Verkkouutiset

Etyjin kokous alkoi Helsingissä – Venäjä arvosteli

Etyjin 24. kokous toi 600 kansanedustajaa ja muuta kokousvierasta Helsinkiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin tänään alkava parlamentaarinen yleiskokous kerää liki 300 parlamentaarikkoa osallistuja- ja kumppanimaista Helsinkiin 5.-9. heinäkuuta.

Kokous on Etyjin 24. Se järjestetään Helsingissä, koska on kulunut 40 vuotta 1975 Ety-konferenssista. Kokouspaikkana toimii, kuten tuolloinkin, Finlandia-talo.

Venäjä lähetti vain yhden edustajan kokoukseen. Suomi ilmoitti tällä viikolla, että EU:n pakotelistalla olevat maan delegaation jäsenet eivät saa viisumeita Suomeen.

Kansanedustaja Nikolai Kovalev arvosteli Ylen mukaan kokouspaikalla Suomen päätöstä estää pakotelistalla olevien venäläisten pääsy kokoukseen. Hänen mukaansa se vaikuttaa maiden välisiin suhteisiin.

– Kielto aiheuttaa pahoja jännitteitä. Emme sulje yhteistyön ovia, mutta solidaarisuudesta muita delegaatiomme jäseniä kohtaan lähden täältä tänään enkä osallistu huomiseen kokoukseen, Nikolai Kovalev sanoi MTV:n mukaan.

Etyjin kokouksessa käsitellään muun muassa Ukrainan kriisiä, pakolaisten ahdinkoa, terrorismin vastaista taistelua, aseiden kontrollointia, ilmastonmuutosta ja vähemmistöjen oikeuksia.

Yleiskokouksen avausistunnossa puhuvat muun muassa presidentti Sauli Niinistö, ulkoministeri Timo Soini ja hallitustenvälisen Etyjin puheenjohtaja Serbian ulkoministeri Ivica Dacic.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)