Verkkouutiset

Kokoomuksen Eestilä ja Lauslahti: Opettajille oikeus puuttua kiusaamiseen koulumatkalla

Kokoomuksen kansanedustajat Sanna Lauslahti ja Markku Eestilä vaativat, että koulukiusaamisen kitkemiseksi on otettava kaikki keinot käyttöön.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Koulukiusaamiselle on Lauslahden ja Eestilän mielestä asetettava nollatoleranssi.

He muistuttavat, että kiusaamista ei tapahdu vain koulualueella, vaan myös matkalla kouluun tai koulusta kotiin. Töniminen ja nimittely ovat tavanomaista kiusantekoa koulumatkoilla.

– Koulun opettajalla tai rehtorilla tulee olla oikeus puuttua koulumatkoilla tapahtuneeseen kiusaamiseen, häirintään tai väkivaltaan. Nykyisen lainsäädännön mukaan koulun on ilmoitettava niihin syyllistyneen ja niiden kohteena olevan oppilaan huoltajalle tai muulle lailliselle edustajalle. Oikeutta puuttua kiusaamiseen koulumatkalla ei ole, he huomauttavat tiedotteessaan.

Lauslahti ja Eestilä ovat jättäneet lakialoitteen, jotta rehtorilla ja opettajalla olisi oikeus puuttua koulumatkalla tapahtuvaan kiusaamiseen.

– Laintulkinta, jonka mukaan koululla on valtuudet puuttua kiusaamiseen vain omalla alueellaan, estää ongelmiin puuttumisen tai ainakin viivästyttää sitä. Pieniä kouluja lakkautetaan ja opetuksessa siirrytään yhä suurempiin kouluihin. Samalla yhä useamman oppilaan koulumatka pitenee. Koulumatkalla tapahtuva kiusaaminen vaikuttaa oppilaan minäkuvaan ja ryhmäsuhteisiin. Tämä aloite on pieni mutta ehdottoman tarpeellinen parannus tilanteeseen, edustajat korostavat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)