Verkkouutiset

PS:n kansanedustaja haluaa purkaa Venäjän talouspakotteet

Kansanedustaja Juho Eerola kummastelee, että Turkille luodaan taloushelpotuksia ihmisvirran patoamiseksi mutta samaan aikaan Venäjän pakotteista pidetään kiinni.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Juho Eerola (ps.) esittää, että EU:n tulisi purkaa Venäjään kohdistuvia talouspakotteita, mikäli Turkille annetaan helpotuksia maan kautta kulkevien ihmisvirtojen hillitsemisen takia. Hän ei kuitenkaan halua puolustella Venäjän tekoja Krimin niemimaalla, ja kertoo ymmärtävänsä syyt talouspakotteiden olemassaololle. Tilannetta ei hänen mukaansa helpoteta sillä, että maat nokittelevat toisiaan.

Eerola arvioi Iltalehdelle, että Venäjällä oleskelevien ihmisten tilanne on käymässä entistä tukalammaksi. Osittain tämä johtuu myös EU:n talouspakotteista.

– Mikäli Venäjän hallinto laskee, että heille on edullista heikentää Länsi-Euroopan tilannetta, niin he päästävät turvapaikanhakijoita tänne. Joukossa saattaa niin sanottujen ”oikeiden” turvapaikanhakijoiden lisäksi tulla myös näitä vihreitä miehiä, Eerola toteaa. Näitä henkilöitä Venäjä käyttää hänen mukaansa nykyaikaisen hybridisodankäynnin välineinä.

Mikäli Venäjän talouspakotteita purettaisiin, ei maalla olisi Eerolan mukaan tarvetta päästää turvapaikanhakijoita läpi. Lisäksi Venäjän-vienti piristyisi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)