PS:n kansanedustaja haluaa purkaa Venäjän talouspakotteet

Kansanedustaja Juho Eerola kummastelee, että Turkille luodaan taloushelpotuksia ihmisvirran patoamiseksi mutta samaan aikaan Venäjän pakotteista pidetään kiinni.

  • LKS 20160125 Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja, perussuomalsiten  Juho Eerola median tavattavissa ennen Pohjoismaiden neuvoston juhlakokouksen alkua Helsingissä maanantaina 25.tammikuuta 2016. LEHTIKUVA Jussi Nukari

    Juho Eerola.

    ()

Kansanedustaja Juho Eerola (ps.) esittää, että EU:n tulisi purkaa Venäjään kohdistuvia talouspakotteita, mikäli Turkille annetaan helpotuksia maan kautta kulkevien ihmisvirtojen hillitsemisen takia. Hän ei kuitenkaan halua puolustella Venäjän tekoja Krimin niemimaalla, ja kertoo ymmärtävänsä syyt talouspakotteiden olemassaololle. Tilannetta ei hänen mukaansa helpoteta sillä, että maat nokittelevat toisiaan.

Eerola arvioi Iltalehdelle, että Venäjällä oleskelevien ihmisten tilanne on käymässä entistä tukalammaksi. Osittain tämä johtuu myös EU:n talouspakotteista.

– Mikäli Venäjän hallinto laskee, että heille on edullista heikentää Länsi-Euroopan tilannetta, niin he päästävät turvapaikanhakijoita tänne. Joukossa saattaa niin sanottujen "oikeiden" turvapaikanhakijoiden lisäksi tulla myös näitä vihreitä miehiä, Eerola toteaa. Näitä henkilöitä Venäjä käyttää hänen mukaansa nykyaikaisen hybridisodankäynnin välineinä.

Mikäli Venäjän talouspakotteita purettaisiin, ei maalla olisi Eerolan mukaan tarvetta päästää turvapaikanhakijoita läpi. Lisäksi Venäjän-vienti piristyisi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.