Verkkouutiset

Kuinka monta sadasta sai työpaikan työvoimatoimiston kautta? Eero Lehti arvasi väärin

Kokoomuksen kansanedustajan mukaan työvoimatoimisto on työttömien kortisto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunta keskusteli täysistunnossaan työvoiman välittämisestä ja työvoimatoimistojen roolista. Työvoimatoimistojen rooli nousi pintaan, kun käsittelyssä oli hallituksen esitys laiksi työvoima- ja yrityspalveluita koskevasta kokeilusta.

Kokoomuksen yrittäjätaustainen kansanedustaja Eero Lehti piti puheenvuoron, joka tarkasteli nimen omaan työvoimatoimistoja tehokkuutta.

– Työvoimatoimiston johtaja kysyi kerran minulta, että arvaa, montako tämän toimiston kautta on työllistynyt suoraan. Sanoin, että kymmenen prosenttia. Työvoimatoimiston johtaja vastasi minulle, kunpa asiat olisivatkin noin hyvin, Lehti tarinoi.

Lehden mukaan työvoimatoimiston johtaja oli kertonut, että suoraan heidän palvelunsa kautta työpaikan sai vain yksi sadasta ja hieman väljemmin tulkiten neljä sadasta.

– Siis neljä prosenttia ne työllistävät. Se on kortisto eikä mikään työvoimatoimisto, Lehti summasi.

Hän ehdotti, että ajattelutapaa pitäisi muuttaa. Pitäisi luoda julkiseen hallintoon digitaalinen rekisteri, johon yritykset voisivat tehdä profiilin siitä, millaiselle osaamiselle on tarvetta. Sen jälkeen työvoimaviranomainen pystyisi paremmin yhdistämään työttömän siihen tarpeeseen, mikä markkinoilla on.

Lehden mukaan työnhaku on ylipäänsä siirtynyt julkisuudesta enemmän suljetuksi operaatioksi, koska työmäärä on paremmin hallittavissa.

– Yhtä työpaikkaa kohden voi olla jopa sata hakijaa. Se on aikamoinen työ yrityksellä käydä nämä läpi, Lehti sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)