Verkkouutiset

Väkivalta läsnä joka neljännen yhdysvaltalaislapsen elämässä

Tuoreen tutkimuksen mukaan joka neljäs yhdysvaltalaislapsi on joutunut todistamaan aseilla tehtyä väkivaltaa tai joutunut sen uhriksi, kertoo uutispalvelu Duodecim.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuoreen tutkimuksen mukaan joka neljäs yhdysvaltalaislapsi on joutunut todistamaan aseilla tehtyä väkivaltaa tai joutunut sen uhriksi. Jos tulokset varmistuvat lisätutkimuksissa, väkivalta voi olla osa jopa 18 miljoonan yhdysvaltalaislapsen elämää, kertoo uutispalvelu Duodecim.

Yhdysvaltalaisten tulokset perustuvat puhelinkyselyyn, johon vastasi 4 100 eri-ikäistä lasta ja nuorta. Alle kymmenvuotiaiden puolesta vastasivat lasten vanhemmat ja 10–17-vuotiaat vastasivat itse.

Tulosten perusteella 13 lasta sadasta oli nähnyt aseilla tehtyä väkivaltaa ja yhtä moni oli joutunut väkivallan uhriksi. Aseiksi laskettiin tuliaseiden ja veitsien lisäksi myös erilaiset lyömäaseet.

Veitsellä tai tuliaseella tehtyä väkivaltaa oli nähty kolme lasta sadasta, ja sen uhriksi oli joutunut yksi lapsi sadasta. Väkivalta oli osa etenkin poikien ja pienituloisten ja yksinhuoltajaperheiden lasten elämää. Myös latinotaustaiset ja tummaihoiset lapset kertoivat useammin väkivallasta.

Tulokset julkaistiin lääketieteellisessä Pediatrics-lehdessä ja niistä uutisoi British Medical Journal.

Uutispalvelu Duodecim

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)