Hyvä kunto auttaa sydänkohtauksesta selviytymiseen

Hyvä fyysinen kunto ehkäisee sydänoireita ja se voi myös auttaa selviämään sydäninfarktista, kertoo uutispalvelu Duodecim.

  • LKS 20160124 Hiihtäjiä sankassa lumisateessa Helsingin Paloheinässä sunnuntaina 24. tammikuuta 2016 LEHTIKUVA Heikki Saukkomaa

    Sydänkohtaus on harvemmin kohtalokas hyväkuntoiselle. Helsingin Paloheinässä hiihdettiin tammikuussa.

    ()

Hyvä fyysinen kunto ehkäisee Duodecimin mukaan sydänoireita ja voi myös auttaa selviämään sydäninfarktista.

Lääketieteellisessä Mayo Clinic Proceedings -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ensimmäiseen sydäninfarktiinsa menehtyneistä oli hyväkuntoisia vähemmän kuin huonokuntoisia. Lisäksi riski väheni kuntotason noustessa.

Heikossa fyysisessä kunnossa olevista kolmannes menehtyi vuoden sisällä ensimmäisestä infarktistaan. Tutkimus perustui yli kahden tuhannen, keski-iältään 64-vuotiaan yhdysvaltalaisen terveystietoihin.

Duodecimin mukaan liikunta ja hyvä fyysinen kunto parantavat verenkiertoa ja vahvistavat sydänlihasta, mikä voi auttaa sydämen palautumista infarktista. On myös mahdollista, että hyväkuntoisten infarktit eivät ole yhtä pahoja kuin huonokuntoisten.

Tutkimus julkaistiin lääketieteellisessä Mayo Clinic Proceedings -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.