Verkkouutiset

Ulkoilu voi ehkäistä lasten likinäköisyyttä

Kiinalaistutkijoiden mukaan päivittäinen ulkoilu saattaa vähentää lasten likinäköisyyttä ja silmälasien tarvetta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiinalaistutkijoiden mukaan päivittäinen ulkoilu saattaa vähentää lasten likinäköisyyttä ja silmälasien tarvetta. Tähän saattaa riittää jo 40 minuuttia enemmän ulkoilua päivässä, kertoo uutispalvelu Duodecim.

Tutkijoiden havainto on Duodecimin mukaan hyvin tervetullut etenkin Aasiassa, missä lasten likinäköisyys on yleistynyt epidemiamaisiin mittoihin. Likinäköisyys heikentää kaukonäköä.

Nyt julkaistut tulokset perustuvat kokeeseen, jossa 950 seitsemänvuotiaan lapsen koulupäivään lisättiin 40 minuutin päivittäinen ulkoilutuokio, minkä lisäksi heidän vanhempiaan kannustettiin ulkoilemaan lastensa kanssa. Vertailuryhmänä käytettiin lapsia, joiden kouluissa jatkettiin kuten ennenkin.

Lapsia seurattiin kolmen vuoden ajan, ja tuona aikana likinäköisyys todettiin noin 30 prosentilla ulkoiluryhmäläisistä ja 40 prosentilla verrokkilapsista. Kaikkien lasten näkökyky oli normaalitasolla tutkimuksen alussa.

Likinäköisyyteen ei tunneta tehokkaita ehkäisykeinoja, joten vaikka nyt havaittu kymmenen prosenttiyksikön vähennys kuulostaa pieneltä, se on Duodecimin mukaan hyvin tervetullut.

Tutkimus julkaistiin Yhdysvaltojen lääkäriliiton JAMA-lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)