Verkkouutiset

Jooga ehkä vähentää sydänoireiden vaaraa siinä missä pyöräilykin

Joogaa harrastamalla voi todennäköisesti pienentää sydänoireiden vaaraa yhtä hyvin kuin esimerkiksi pyöräilemällä, kertoo uutispalvelu Duodecim.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Havainto on Duodecimin mukaan merkittävä, sillä monet sydänoireiden vaarassa olevat eivät pysty harrastamaan perinteisempiä liikuntamuotoja ja jäävät vaille liikunnan hyötyjä.

Hollantilais-yhdysvaltalaisen tutkijaryhmän tulokset perustuvat 37 satunnaistetun tapaus-verrokkitutkimuksen aineistoihin ja niiden yhteisanalyysiin. Tutkimuksiin oli osallistunut yhteensä 2 800 potilasta.

Tulokset osoittivat, että sydänriskitekijät lieventyvät joogaa harrastavilta todennäköisemmin kuin verrokeilta, jotka eivät harrasta liikuntaa. Jooga mm. laski verenpainetta, nosti hyvän kolesterolin määrää ja auttoi painonhallinnassa.

Muutokset koskivat etenkin potilaita, jotka lisäksi saivat lääkehoitoa riskitekijöidensä hoitamiseksi.

Joogaan liitetyt hyödyt olivat samaa luokkaa kuin aerobiseen liikuntaan liitetyt, mutta tutkijat eivät tiedä tarkalleen, mistä ne johtuvat. Todennäköinen selitys on stressin vähentyminen. Monet joogatyylit ovat myös suhteellisen liikunnallisia.

Tutkimus julkaistiin European Journal of Preventive Cardiology -lehdessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)