Verkkouutiset

Demarinuoret esittää nuorille maksutonta ehkäisyä

Demarinuoret ehdottaa, että kunnissa tarjotaan maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille nuorille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maksuttomuus lisää nuorten ehkäisyn käyttöä ja näin vähentää raskaudenkeskeytyksiä sekä seksitautitartuntoja. Kuntien on tarjottava nuorille sekä kondomeja että hormonaalista ehkäisyä.

– Esimerkiksi Raumalla maksuttoman ehkäisyn tarjoaminen nuorille on ollut jo käytössä, ja päätöksellä on saatu merkittäviä tuloksia aikaan aborttien ja sukupuolitautitartuntojen vähentymisenä. Tätä kautta on saatu aikaan myös huomattavia kustannussäästöjä. Inhimillinen puoli on sitäkin tärkeämpi, sillä tuskin kukaan haluaa kokea ei-toivottua raskautta tai sukupuolitautia, sanoo Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi.

Hänen mukaansa nuorille ehkäisyn hankkiminen voi olla kohtuuttoman kallista tai kynnys ehkäisyvälineiden hankintaan korkea.

– Maksuton ehkäisy olisi kunnilta hieno kädenojennus nuorille. On tärkeää, että sopivien ehkäisyvälineiden lisäksi nuorille tarjotaan myös laadukasta neuvontaa, tukea ja tietoa seksuaaliterveydestä, Näkkäläjärvi toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)