Verkkouutiset

Kärkihankeväittely: Entinen valtionhoitaja on neuvoton – hallitus ei ymmärrä kuulemaansa

Kansanedustajan mukaan kaksi kolmesta turvapaikanhakijasta saatetaan käännyttää Suomesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunta kävi keskiviikkona keskustelua hallituksen kärkihankkeista. Debattiosuuden aloitti keskustan Olavi Ala-Nissilä, joka arvosteli Timo Harakan pitämää Sdp:n ryhmäpuhetta hötöksi ja pikkunäppäräksi.

– Puhe osoitti, että entinen valtionhoitajapuolue on neuvoton, Ala-Nissilä sanoi.

– Tulkaa Sdp:kin uudistusten tielle, turvaamaan suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa. Me emme nyt maaseudun yrittäviä, työtä tekeviä ihmisiä pilkkaamalla vanhakantaisesti enää rakenna Suomea.

Harakka arvosteli kärkihankkeita muun muassa ”navettanäpertelyksi”.

Perussuomalaisten Juho Eerolaa kismitti väärien termien käyttäminen maahanmuutosta.

– Samat puolueet (vihreät ja vasemmistoliitto) ja myös Rkp puhuivat kasvavista maahanmuuttajamääristä, jotka todellisuudessa ovat turvapaikanhakijoita. Heistä nykytiedon mukaan noin 70 prosenttia käännytetään maasta ja ehkä useampikin, kun hallituksen hyvät kiristykset tulevat voimaan, Juho Eerola sanoi.

– On täydellistä resurssien hukkaan heittämistä kotouttaa heitä. Muutenkaan ei pitäisi sotkea näitä käsitteitä. Turvapaikanhakijat eivät ole kotouttamisen piirissä. Heille ei kuulu kotouttaminen.

Myös kokoomuksen Sinuhe Wallinheimo arvosteli Sdp:n tyylilajia aika huonoksi.

– Tässä kuitenkin puhutaan oikeasti Suomen tulevaisuudesta.

Kuullun ymmärtäminen

Sdp:n Timo Harakka vastasi arvosteluun ehdottamalla hallitukselle uutta kärkihanketta, joka hänen mukaansa olisi kuullun ymmärtäminen.

Harakka sanoi esittäneensä viisi järkihanketta – energiaremontti, harmaan talouden torjunta, arktisen talouden ohjelma, palvelualojen tulevaisuusohjelma sekä työllistäminen ja osallistaminen – jotka takaavat aidon kasvun.

– Esitän uudestaan kysymyksen: tartutteko yhteistyön käteen, tehdäänkö yhdessä aitoa kasvua Suomeen, Harakka totesi.

Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki sanoi Juha Sipilän puheesta odotetun erityisesti sitä, millä kärkihankkeet aiotaan rahoittaa.

– Ilmeisesti on tarkoitus myydä valtionyhtiöitä.

Arhinmäen mukaan tämä on ”vähän kuin päästäisi pakkasella housuun, hetken se lämmittää ja sen jälkeen on kansallisomaisuus laitettu sileäksi”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)