Verkkouutiset

Computer Weekly esittelee Suomen vankiloiden vankien MasterCard-kortteja – ”tasa-arvoisempaa”

Amerikkalainen tietokonelehti uutisoi, että Suomen vankilat siirtyvät käteisestä vapaaseen maailmaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Computer Weekly on tehnyt artikkelin projektista, jossa Suomen vangit pääsevät korttiostoksille niin vankilan sisä- kuin ulkopuolellakin.

Rikosseuraamuslaitoksen projektipäällikkö Eija-Riitta Nelin kertoo CW:lle, että viranomaiset haluavat auttaa entistä enemmän vankeja pankkiasiakkaiksi. Ongelmana oli, että erityisesti ulkomaiset vangit eivät saa pankkitiliä. Uusi käytäntö tekee tilanteen Nelinin mukaan ”tasa-arvoisemmaksi”.

Vankien sirullisten prepaid-korttien maksuliikennettä 26 vankilan 3 000 vangille kerrotaan hoitavan MasterCard ja järjestelmää Prepaid Financial Service (PFS). Vankilan henkilökunta lataa uuden vangin kortille käteisen, jota heillä on tullessaan. Esimerkiksi perheenjäsenten suoritukset tehdään henkilökohtaisen IBAN-tilinumeron kautta. Käteistä ei enää saa tuoda suljettujen laitosten vangeille.

Kortit toimivat CW:n mukaan kuten mitkä tahansa pankkikortit. Kortilla voi nostaa automaatilta ja maksaa kaupassa. Kortti ei kuitenkaan ole sidoksissa pankkitiliin, korkoa ei makseta ja korttia voi käyttää vain saldon tarkistavissa maksulaitteissa. Vangin vapauduttua hänen saldonsa voidaan siirtää tavalliselle pankkitilille.

Suljetussa vankilassa vangin kortti on ennen kaavailtua lainmuutosta henkilökunnan hallussa.

Vangeille maksetaan työstä verotonta toimintarahaa 70 tai 90 senttiä ja avolaitoksissa työstä 3,70-4,50 euroa tunnilta. Muille maksetaan 30 senttiä tunnilta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)