Verkkouutiset

Verkkoyhtiön toimitusjohtaja hintakohusta IL:lle: Yritykseen pitää tulla rahaa

Sähköverkkoyhtiö Carunan toimitusjohtaja perustelee kohuttuja hinnankorotuksia investoinneilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Olemme ottaneet tosissamme siirtoverkoille annetun toimitusvarmuusvaatimuksen. Meillä on 80 000 kilometriä verkkoa ja se pitäisi panna kuntoon vuoteen 2028 mennessä. Sitä verkkoa on niin paljon, että aika käy lyhyeksi ja siihen täytyy lähteä kovalla voimalla”, Carunan toimitusjohtaja Ari Koponen sanoo Iltalehdelle.

”Jotta tuollainen investointi olisi mahdollista, yrityksen pitää kannattaa, eli sinne pitää tulla rahaa. Tämä johtaa siihen, että yritykseen tulee rahaa ja sen kautta tämä on mahdollista”, Koponen toteaa, kun häneltä kysytään nostaako yhtiö kannattavuuttaan korotuksella.

Hänen mukaansa kohutut hinnankorotukset eivät kata koko investointia, vaan yritys joutuu lisäksi ottamaan runsaasti lainaa.

Koponen muistuttaa myös, että yhtiö maksoi Fortumin verkoista 40 miljoonaa euroa varainsiirtoveroa Suomeen.

Elinkeinoministeri Olli Rehn kommentoi Carunan tilannetta maanantaina Helsingin Sanomille.

”27 prosentin hinnankorotukset herättävät ihmetystä. Muillakin yhtiöillä on investointien takia hintapaineita, mutta niiden korotukset ovat olleet huomattavasti pienempiä – alle kymmenessä prosentissa”, Rehn pohti.

Rehn on pyytänyt Energiavirastoa selvittämään korotuksia. Selvitys valmistunee tällä viikolla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)