Verkkouutiset

Jopa yli 90 prosenttia maksakirroosipotilaiden C-hepatiiteista parannettavissa

Valtaosa maksakirroosiin sairastuneista C-hepatiittipotilaista voisi päästä hepatiitista eroon uusien viruslääkkeiden yhdistelmän ansiosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nykyinen interferonilääkehoito ei auta kaikkia potilaita ja monet joutuvat jättämään lääkityksen kesken haittavaikutusten vuoksi.

Tuoreet tutkimustulokset osoittavat 12 viikon mittaisen lääkityksen poistavan C-hepatiittivirukset 92 prosentilta potilaista. Luku nousee 96 prosenttiin, kun lääkitystä jatketaan 24 viikkoa. Potilaat saivat suun kautta ABT-450/ritonaviiria, ombitasviiria, dasabuviiria ja ribaviriinia.

Yhdistelmälääkitykseen ei liittynyt merkittäviä haittavaikutuksia, mutta noin kolmannes potilaista koki uupumusta ja pääkipuja ja viidennes pahoinvointia.

Tutkimuksessa 380 pitkälle edennyt maksakirroosia potevaa satunnaistettiin yhdistelmälääkitykselle 12 tai 24 viikoksi.

C-hepatiitin parantaminen voi korjata maksan epätasapainotilaa, kirroosin oireita sekä ehkäistä maksasyöpää ja pidentää potilaiden elinikää.

Hepatiitti C-infektion saa vuosittain noin tuhat suomalaista. Valtaosa tartunnoista todetaan injektiohuumeita käyttävillä.

Tutkimus on julkaistu New England Journal of Medicine -lehdessä ja siitä kertoi Uutispalvelu Duodecim.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)