Verkkouutiset

Ben Zyskowicz: Työllistämisessä selvä ideologinen ero porvarien ja vasemmiston välillä

Kansanedustaja Ben Zyskowiczin mukaan vasemmisto haluaa laittaa rahaa työvoimapolitiikkaan ja porvarit parantaa yritystoiminnan edellytyksiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowiczin mukaan puolueiden väliset ideologiset erot ovat kaventuneet, mutta työllistämisen osalta on hyvin selvä ideologinen ero porvarillisen ajattelun ja vasemmiston ajattelun välillä.

– Sosialidemokraateille, vasemmistoliitolle ja ehkä vihreillekin työllistävät teot ovat sitä, että laitetaan lisää voimavaroja aktiiviseen työvoimapolitiikkaan. Mutta tällä puolella salia (oikealla) ajatellaan, että työllistävät teot ovat sitä, kun parannetaan yritystoiminnan edellytyksiä, yrittäjyyden edellytyksiä ja sitä kautta luodaan mahdollisuuksia yhä useammalle suomalaiselle saada töitä, Zyskowicz määritteli eduskunnan budjettikeskustelussa.

Zyskowiczin mukaan yrittäjyyden ja työllistämisen edellytyksiä parantavia tekoja on koko hallitusohjelma ja hallituksen politiikka täynnä.

– Tässä on merkittävä ajattelun ero, Zyskowicz painotti.

”Ei löydy tekoja”

Keskustelu lähti liikkeelle siitä, kun SDP:n kansanedustaja Pia Viitanen moitti, ettei hallitukselta löydy työllistäviä tekoja. Viitanen sanoi olevansa samaa mieltä siitä, että tarvitaan työpaikkoja ja yrittäjyyttä, mutta hän ei kerta kaikkiaan löydä budjettikirjasta tekoja.

– Missä tässä kirjassa ovat ne aidot työllistämistoimet? Missä on viennintukemistoimet? Missä on miljardiluokan kasvurahasto? Kuinka teillä on sydäntä leikata työllisyysmäärärahoja ensi vuonna, Viitanen kyseli.

Viitasen mukaan työllisyysmäärärahojen lisäksi tarvitaan aktiivisia toimia työllisyyden ja yrittäjyyden edellytyksiin.

SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma esitti, että työttömyysturvasta tehtäisiin passiivituen sijaan aktiivituki. Työtön saisi mukaansa setelin, joka auttaisi uuden työpaikan löytymisessä.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan Outi Alanko-Kahiluodon mielestä Zyskowiczin analyysi oli kiinnostava, mutta vihreät eivät halua vastakkainasettelua.

Alanko-Kahiluodon mukaan vihreiden mielestä on tärkeää, että autetaan yrityksiä työllistämään ihmisiä esimerkiksi helpottamalla ensimmäisen työntekijän palkkaamista ja että ihmiset voisivat työllistää itse itsensä yrittäjämäisesti.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallitusohjelmassa on lukuisia toimia, joilla työllisyys saadaan kasvuun. Niitä ovat kustannuskilpailukykyloikka, palkkamaltti, tuottavuutta edistävät toimet, normien ja byrokratian purku sekä yrittäjyyden esteiden poisto.

Lisäksi parhaillaan kootaan miljardin euron pakettia, jolla pyritään edistämään pk-yritysten vientiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)