Verkkouutiset

Yle: Nato-komentaja kehottaa Suomea lisäämään valmiutta Venäjän varalta

Sotilasliitto Naton Euroopan-joukkojen komentaja, kenraali Philip M. Breedlove pitää Venäjää uhkana Euroopalle, kertoo Ylen uutiset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kenraali Philip M. Breedloven mukaan on tärkeää, että pysymme valmiina ja puolustuksemme on siinä kunnossa, että olemme varautuneita kaikkiin mahdollisuuksiin.

– Viimeisen vuoden, neljäntoista kuukauden aikana Venäjä on tunkeutunut Krimille, ja Venäjä on tunkeutunut Itä-Ukrainaan, Donbassin alueelle. Toimillaan he ovat osoittaneet, että he ovat halukkaita käyttämään voimaa kansainvälisten rajojen muuttamiseksi, Breedlove sanoi Maanpuolustuskurssiyhdistyksen tilaisuudessa.

Natossa seurataan erityisesti, mihin Venäjän johto varautuu.

– Emme voi arvata, mitä presidentti (Vladimir) Putin haluaa tai miten hän tekee päätöksensä. Mutta kun näemme, mihin hän varautuu, voimme päätellä, mitä hän saattaa tehdä. Nyt he käyttävät runsaasti rahaa sotilaallisen valmiutensa kohentamiseksi, vaikka heidän taloutensa on vaikeuksissa.

– Me ehdimme jo viimeisten puolentoista vuosikymmenen aikana ajatella, että rajojen muuttaminen väkivalloin oli mennyttä aikaa. Näimme, mitä tapahtui Georgiassa, mutta sen jälkeen on etsitty jälleen kumppanuutta. Mutta nyt vuoden, 14 kuukauden aikana, olemme nähneet kansakunnan, joka käyttää armeijaa rajojen muuttamiseen, Breedlove sanoi.

Hänen mukaansa Venäjää vastaan kaikkien maiden pitäisi – niin Suomen kuin Yhdysvaltojenkin – lisätä sekä valmiuttaan että reagointikykyään.

– Kaikkien meidän pitää tarkastella investointejamme, koulutustamme, jotta joukkomme olisivat valmiimpia ja nopeampia. Se, mikä torjuu Venäjää, on valmis ja reagointikykyinen sotilasliitto.

Breedlove kävi tiistaina yksityiskohtaisia neuvotteluja Suomen puolustusvoimain komentajan, kenraali Jarmo Lindbergin kanssa. Keskiviikkona hän tapaa puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.).

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)