Verkkouutiset

Lentolipun ja boarding passin viivakoodit voivat sisältää tietoja sinusta

Lentolippujen ja koneeseen pääsyyn oikeuttavien tarkistuskorttien koodeja ei kannata laittaa näkyville.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Toimittaja Brian Krebs kertoo tietoturvasivustollaan, että lentolipuissa ja tarkistuskorteissa usein olevat QR-koodit tai palkeista muodostuvat viivakoodit voivat sisältää paljon tietoa asiakkaasta.

Käytettyyn lentolippuun tai boarding passiin ei siksi kannata suhtautua roskapaperina tai laittaa niitä esimerkiksi matkamuistokuvana nettiin.

Netistä löytyy saitteja, jotka lukevat koodeja nopeasti. Koodista voi matkustajan nimen lisäksi löytyä tai koodin avulla voi päästä selville hänen frequent flyer -numerostaan lentoyhtiössä ja hänen varausnumerostaan lennolla.

Niillä ja matkustajan sukunimellä voi saada tiedot matkustajan kaikista tulevista lennoista, varattaessa annetuista omista ja muiden yhteystiedoista ja varaajan nimestä.

Viivakoodin tiedot voivat näin myös mahdollistaa kenelle tahansa asiakkaan varausten muuttamisen ja hänen lentonsa peruuttamisen.

Eräillä lentoyhtiöillä tietojen kautta voi päästä muuttamaan salasanan frequent flyer -sivuille, jossa turvakysymyksenä on esimerkiksi helposti löytyvä äidin tyttönimi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)