Verkkouutiset

Kultaleijonan haastattelusta hämminkiä – ”missä opit noin hyvin ruotsia?”

Ruotsiin tehty suomenruotsalaisen pikkuleijonan haastattelu puhuttaa suomenruotsalaisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Aftonbladet haastatteli MM-kiekkofinaalin jälkeen maailmanmestarijoukkueen Kasper Björkqvistia. Suomessa voittajahaastattelu ihmetyttää yhä.

Kaksi toimittajaa kauhistelee Svenska Ylellä, että Aftonbladet kysyi suomenruotsalaiselta pojalta ”puhut niin hyvin ruotsia, oletko asunut Ruotsissa?”. Tarkasti ottaen Aftonbladet tosin kysyi ”ruotsin kielesi on aika puhdasta?”.

Svenska Ylen toimittajat vuodattavat sydäntään todeten, että ”lähes kaikilta meistä” on kysytty sama kysymys. He ihmettelevät jutussaan, miksi ruotsalaiset eivät tiedä heistä mitään.

– Miten on mahdollista, että niin monella ruotsalaisella ei ole aavistustakaan suomenruotsalaisten olemassaolosta, toimittajat kauhistelevat ja selvittävät asiaa.

Oheisessa Expressenin videohaastattelussa Youtubella toinen ruotsalaistoimittaja ei ihmettele Björkqvistin äidinkielen taitoa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)