Kultaleijonan haastattelusta hämminkiä - "missä opit noin hyvin ruotsia?"

Ruotsiin tehty suomenruotsalaisen pikkuleijonan haastattelu puhuttaa suomenruotsalaisia.

  • "Minun pitäisi puhua sujuvaa ruotsia. Puhun äidin ja isän kanssa kotona ruotsia".

    ()

Aftonbladet haastatteli MM-kiekkofinaalin jälkeen maailmanmestarijoukkueen Kasper Björkqvistia. Suomessa voittajahaastattelu ihmetyttää yhä.

Kaksi toimittajaa kauhistelee Svenska Ylellä, että Aftonbladet kysyi suomenruotsalaiselta pojalta "puhut niin hyvin ruotsia, oletko asunut Ruotsissa?". Tarkasti ottaen Aftonbladet tosin kysyi "ruotsin kielesi on aika puhdasta?".

Svenska Ylen toimittajat vuodattavat sydäntään todeten, että "lähes kaikilta meistä" on kysytty sama kysymys. He ihmettelevät jutussaan, miksi ruotsalaiset eivät tiedä heistä mitään.

– Miten on mahdollista, että niin monella ruotsalaisella ei ole aavistustakaan suomenruotsalaisten olemassaolosta, toimittajat kauhistelevat ja selvittävät asiaa.

Oheisessa Expressenin videohaastattelussa Youtubella toinen ruotsalaistoimittaja ei ihmettele Björkqvistin äidinkielen taitoa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.